Slider

Berliinissä lokakuussa: Arte Luise -hotel

29.2.2020
Blogi on jäänyt taas vähän unholaan. Pohdiskelin jo lähes koko blogin sulkemista, sillä en tiedä onko tällaisessa silloin tällöin kirjoittamisessa mitään järkeä. Mutta sitten iski kuitenkin halu kirjoittaa. Ajatus siitä, jos kuitenkin innostuisin kirjoittamaan vähän useammin. Pitäähän minun nyt vihdoin kirjoittaa matkastani Berliiniin! Berliiniin, joka lokakuisella matkalla vei sydämeni kertaheitolla.

Olin Berliinissä työpaikkani (museo) kautta Erasmus+ -vaihdossa. Onnistuin kuitenkin mahduttamaan reissuun myös "lomaa", joten pääsin kiertelämään Berliiniä käyden monessa museossa ja nähtävyydessä.

Yövyin Luisenstrassella Arte Luise Kunsthotellissa. Valitsin hotellin sen sijainnin perusteella. Siitä oli lyhyt matka Museumsinselille, jossa sijaitsi museo, johon Erasmus+-matkallani suuntasin. Muutoinkin siitä oli kätevä matka eri kohteisiin. Valinta osoittautui siis hyväksi. Arte Luise on siis taidehotelli. Sen jokainen huone on oma taideteoksensa.Minä sain kanadalaistaiteilija Nathalie Daoustin suunnitteleman Cabaret-huoneen, joka oli sisustettu 1920-luvun cabareeksi. Seinällä ja vaaatekaapissa tanssivat mallinuket alusvaatteissaan. Ensin ajattelin, että o-ou. Mahdankohan saada nukutuksi täällä kun nuket tuijottavat minua läpi yön ja junarata menee aivan hotellissa kiinni. Iltaisin kuitenkin kaaduin rättiväsyneenä sänkyyn ja nukuin paremmin kuin aikoihin.

2 kommenttia:

 1. Berliini on niin upea kaupunki, rosoinen, historiallinen, värikäs, merkillinen, mielenkiintoinen...
  Olen käynyt eka kertaa Berliinissä v. 1981, heti kirjoitusten jälkeen ja tietysti silloin tutustuin sekä Länsi- että Itä-Berliiniin. Ennen muurin murtumista ehdin käväistä kaupungissa pari kertaa ja nyt 2000-luvulla 3-4 kertaa.
  Uskon, että sinulla on ollut ikimuistoinen reissu tuohon kaupunkiin. Ko. hotellista olen nähnyt jonkun pienen esittelypätkän telkkarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini oli varmasti aivan erilainen tuolloin 1981 kuin 2000-luvulla. Itse en ollut Berliinissä aiemmin käynyt, muualla Saksassa kylläkin.

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan