Slider

Ostetaan torppa, metsätila tahi piilopirtti.

24.8.2019


Mielessä vuosia kytenyt haave halutaan tehdä todeksi. Halutaan ostaa piilopirtti osa-aikaiseksi asumukseksi ja sen ympärillä oleva metsä suojeltavaksi. Pieni torppa luonnon rauhasta. Vihdoinkin se tuntuu toteutettavalta asialta, ei vain kaukaiselta unelmalta.


Unelma kohteessa olisi leivinuuni, maakellari ja hyvä kaivo. Vesi tulisi sisälle vain kannettua. Meidän ei tarvitse kantaa huolta jäätyvistä vesiputkista poissaollessamme. Pihalla kasvimaata, marjapuskia ja omenapuita. Perhosille ja pörriäisille niitty. Metsässä naavaa ja monipuolinen sammalisto. Ja voi kumpa olisi humisevia honkia! Linnuille paljon pesäpuita. Ihmiselle polkuja joita pitkin seikkailla.

Elellä perinteiden keskellä. Sisustaa kuin joskus ennen. Kiikkustuoli tuvan nurkassa. Puuhellassa tuli ja hellalla kahvipannu ja puurokattila. Ehkä olisi kylmä, mutta minulla on kyllä villapaita ja villasukat. Toteuttaa niitä taitoja, jotka minulla jo on ja oppia uusia. Siellä haluan herätä lintujen lauluun. Nähdä tähdet taivaalla. Lähteä mustikkaan ja sieneen kotiovelta. Antaa puutarhan rehottaa ja suoda antimiaan niin meille ihmisille kuin ympäristön eläimillekin. Oppia elämää. 

Siellä ei olisi autojen mieltä tukahduttavaa hurinaa ja huminaa. Vähemmän on enemmän, se tuntuu olevan minulle vuosi vuodelta yhä enemmän totta. 

Minulla on tunne, että se meidän torppamme on jossakin. Me emme vain ole vielä kohdanneet. Ideaalia olisi, että se sijaitsisi jossakin Porin ja Rauman välimaastossa. Talvet asuisimme Porissa, sillä täällä on lasten koulu, kaverit ja harrastukset. Vapaa-ajalla ja lomilla voisimme vetäytyä torppaamme. Ideaalisijainti olisi sellainen, että sieltä onnistuisi töissäkäyminen Raumalla. Lasten kasvettua aikuisiksi sinne voisi vetäytyä vallan. Koska luonnon keskellä olen onnellisimmillani, miksi en myös olisi siellä mahdollisimman paljon. Lepuuttamassa aistejani, joiden kantokyky on niin kovin rajavainen. 

Olemme laittaneet onget vesille. Kuulen mielelläni vinkkejä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan