Slider

Futismutsi Ahvenanmaalla. Päivä 2.

1.7.2019 Hyvin nukutun yön jälkeen oli ilo herätä aurinkoiseen päivään Ahvenanmaalla. Ensin suuntasimme katsomaan esikoisen pelejä.

Päivän ohjelmassa oli tutustuminen museolaiva Pomerniin. Ihanaa, että lapsi on aina niin innoissaan lähdössä kaikkiin museojuttuihin. Hän olisi tahtonut kiertää myös Ålands Sjöfartsmuseumin, mutta valitettavasti meillä ei tällä kertaa ollut aikaa siihen, sillä me aikuiset halusimme ehtiä katsomaan isoveljen pelejä. Siinä jälleen yksi syy uuteen Ahvenanmaan reissuun.Pommern on nelimastoinen rahtipurjealus, joka on rakennettu Skotlannissa vuonna 1903. Ahvenanmaalainen laivanvarustaja osti aluksen 1920-luvulla. Sen jälkeen se kuljetti puutavaraa Skandinaviasta, salpietari Chilestä ja vehnää Australiasta. Viimeisen rahtipurjehduksensa se teki 1939. Pommern on ainut alkuperäisessä kunnossa säilynyt nelimastoinen rahtipurjealus. Tai no alkuperäisessä ja alkuperäisessä - onhan alukseen toki tehty muutoksia, jotta sen toiminta museokohteena onnistuu. Alus on ollut museoaluksena vuodesta 1952. Ja tämän vuoden keväällä se avautui museovieraille kunnostettuna.

Vierailu Pommernissa oli mielenkiintoinen. Alukseen olisi ollut mahdollista tutustu kuunnelleen opastusta kuulokkeista, mutta me päätimme jättää sen väliin. Minun täytyykin tunnustaa, että olen todella huono kuuntelemaan sellaisia. Voisin kuvailla itseäni museofiilistelijäksi, joka nauttii museoissa pyörimisestä. Lisätietoja luen mieluiten vierailun jälkeen tai sitä ennen vaikkapa internetistä tai kirjoista. (Ja ehkä tiedän enemmän aiheesta jo valmiiksi kuin keskivertovierailija.) Mutta useimmille puhuttu opastus on todella mieluinen ja Pommernissa todella oli panostettu museokokemuksen sujuvuuteen.

Illalla suuntasimme vielä uimaan Lilla Holmeniin. Sen uimaranta oli oikein mukava ja lapsiystävällinen. Lisäksi alueelta löytyi mm. lintuaitaus, jossa papukaijakin asusti. Ilta oli kuitenkin kovin viileä, joten emme kovinkaan kauaa tarjenneet rannalla olla. Uimisen jälkeen lapsi leikki hetken rannan leikkipuistossa, mutta sitten suuntasimme jo hampaat kalisten kohti autoa ja hotellia.


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkeistä! Meillä starttaa huomenna laiva kohti Ahvenanmaata, johon tutustutaan tällä kertaa pyörien selästä käsin!

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan