Slider

Ihan pihalla - Puutarhakuulumisia

8.6.2019

 


Oi, että mä rakastan kesää, vehreyttä ja kukkien loistoa! Kauniit päivät ja illat on tullut vietettyä pihalla aina kun vain on ehtinyt. Puutarhassa riittäisi hommaa vaikka kuinka paljon, mutta yritän pitää homman mukavana. Välillä vähän turhauttaa, sillä tuntuu, että rikkaruohot, fasaanit ja rusakot tykkäävät kukkapenkeistäni ja kasvimaistani pikkaisen liikaa...Tässä vähän kuvia siitä, mitä kaikkea tuolta rikkaruohojen keskeltä löytyy. Mulla on uusi kamera, joten ehkäpä sen innostamana blogikin alkaa päivittyä jälleen tiuhempaan tahtiin. Tykkään kukkasista, tykkään puutarhan hoidosta, mutta todellakin tuntuu, että aika ei tahdo riittää. Rikkaruohoja on pakko pitää aisoissa, sillä puut, pensaat ja perennat eivät vielä ole niin reheviä, että ne muodostaisivat mielikuvan rehevästä puutarhasta.

Olen tänä vuonna istuttanut juhannusruusun, norjanangervoja ja hortensian. Toivon, että ne selviävät rusakon hampaista. Pihassa kasvaa rikkaruohojen ohella omenapuita, marjapensaita, kirsikkapuita, luumupuita, syreeniä, marja-aroniaa, tuijaa, raparperia, vadelmaaa sekä sekalainen valikoima perennoja.

Kasvimaalle olen istuttanut perunoita. Kasvilavoilla kesäkurpitsaa, mansikkaa, sipulia, ruohosipulia, perunaa, avomaankurkkua, mansikkaa, pinaattia, härkäpapua, hernettä ja ehkäpä vielä laitan sinne jonkun yrtin taimen. Terassin ruukuista löytyy tomaattia, chiliä ja kukkia. Nyt sitten vain voi toivoa sopivia kelejä :)

Toukokuussa kukkivat omenapuut, kirsikkapuut ja marjapensaat runsaasti. Kukinnan jälkeen ilma viileni ja hallaakin oli, mutta toivottavasti satoa on kuitenkin luvassa. Alla olevat kuvat puolestaan ovat eilisillalta. Pionissa on jo isot nuput. Särkynyt sydän loistaa punaisenaan. Ruohosipuli on villiintynyt kukkaan. Lisäksi esimerkiksi alppiruusut kukkivat komean pinkkeinä ja vaaleanpunaisina. 


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Minä en ymmärrä puutarhoista yhtään mitään. Ja silti omistan kaksi sellaista. Siellä ne rehottavat täynnä rikkaruohoja yleensä. Onneksi on perennoita. Nurmikoita leikataan kyllä mutta muuten on meno aika villiä. :D

    VastaaPoista
  2. En minäkään oikein mitään ymmärrä, fiiliksellä mennään. Sillä tuntuu pääsevän ihmeen pitkälle :)

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan