Slider

Tuhlarit.

5.4.2019


Tänään 5.4. me suomalaiset olemme käyttäneet tämän vuoden osamme maapallon uusiutuvista luonnonvaroista. Jos kaikki maapallollamme eläisivät kuten me, tarvittaisiin 3,8 maapalloa. Lisätietoa aiheesta löytyy wwf:n sivulta. Elämme velaksi. Uusiutuvien luonnonvarojen lisäksi käytämme uusiutumatonta varallisuuttamme. Ahdistaa.

Olen iloinen, että ilmasto- ja ympäristökysymyksistä on puhuttu näin vaalien alla runsaasti. Instagramissa kiertää hastag #olenvalmis. Sen tarkoituksena on tarkoitus osoittaa päättäjille, että olemme valmiit toimimaan yksilöinä ja vaadimme päätöksiä nyt. Koska #nytonpakko


Mihin minä olen valmis?

  • Olen valmis pyöräilemään bussiasemalle kello 6:20 ja sieltä bussilla töihin 50 km päähän. 
  • Olen valmis opettelemaan ekologisempaa kuluttamista ja syömistä. Olen valmis elämään ilman makkaraa. Olen valmis kasvattamaan osan ravinnostani itse ja keräämään osan luonnosta. 
  • Olen valmis vähentämään kuluttamista ja energian käyttöä. 
  • Olen valmis opettelemaan minimalistisempaa, ekologisempaa ja eettisempää elämää.
  • Olen valmis kuulemaan miten olen viherpiipertäjä, joenhalaaja ja hörhö. 
Siksi minä haluan, että hän, jota äänestän on ilmastokiltti.


Ympäristö- ja ilmastokysymyksistä puhuessa on noussut esiin jälleen myös ilmastonmuutoksen kieltäjät, lauantaimakkaransyönnin puolustajat sun muut. Ja ne joiden mukaan meidän suomalaisten  on ihan ok pröystäillä, sillä meidän toimintamme on  kärpäsen paska valtameressä. Ehkä. Mutta minä haluan, että maassani on vallassa sellaiset ihmiset, jotka ovat valmiita toimimaan esimerkkinä ja tekemään osansa. Vaatimaan myös muita toimimaan. Ekologinen ja eettinen elämä ei nimittäin tarkoita automaattisesti kurjuutta. Kurjuus sen sijaan seuraa jos jatkamme tätä ympäristökroisoksen elämää tästäkin eteen päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan