Slider

Jooga.

13.1.2019Jooga. Yoga. Olin lähes unohtanut sen ihanuuden. Olen aloittanut joogaamisen yli kymmenen vuotta sitten. Tai en voi mielestäni sanoa jooganneeni, vaan enemmänkin kyse oli satunnaisesta joogatunneilla käymisestä. Toisinaan kävin säännöllisesti kerran viikossa, toisinaan vain silloin tällöin. Mutta sitten se jäi.


Viime vuonna mielen kireyden alkaessa helpottaa havahduin siihen, että koko kroppani oli jumissa. Kaipasin paitsi liikuntaa mutta yhä myös keinoja rentoutua. Kaivoin joogamaton vaatehuoneen nurkasta ja ilmoittauduin kansalaisopiston kundaliinijoogatunnille. Se  oli ihanaa. Viimeiset kerrat tosin jäivät välistä, koska oli jotain muuta. Tai no okei N U K U I N. Soin sen itselleni. Kun jokaisena arkiaamuna aamu-uninen ihminen kampeaa itsensä ennen kuutta ylös ja 6:15 polkupyörän selkään, on suotava jonain aamuina suotava itselleen herätys ilman herätyskelloa.

Joulukuussa päätin lähteä kokeilemaan Saana Yogan joogatunteja. Nyt olen joogaillut kahdesta kolmeen kertaan viikossa joulutaukoa lukuun ottamatta. Olen käynyt Yin joogassa, Hathassa ja Power Flowssa. Jokainen kerta huomaan olevani vähän taipuisampi, jokainen kerta huomaan osaavani rentoutua paremmin, jokainen kerta nauttivani hieman enemmän.

Ensimmäisellä kerralla yin joogassa sain toden teolla haastaa itseni rentoutumaan. Ja sitä se on vieläkin. On niin helppo vain löhötä mieli ja ruumis kireänä, mutta rentoutuminen onkin sitten jo ihan eri juttu. Joogaa ei myöskään voi suorittaa siten, kuten vaikkapa maastavetoja tai kyykkyjä. Rentous ja hengitys on löydettävä myös liikkeessä, silloinkin kun jännittää pakaransa tai vatsalihaksensa. Joku viisas sanoisi tämän paremmin. Minä en osaa.

Tänään power flowssa hikeni virtasi. Huomasin taipuvani hitusen enemmän kuin perjantaina. Kotona huomasin tekeväni joogaliikkeitä kotitöiden lomassa.

Namaste.P.S. Kuvat muutaman vuoden takaa.

2 kommenttia:

  1. Minä käyn yin joogassa, se on taivas.

    VastaaPoista
  2. Jooga on kiehtonut minuakin pitkään, en ole vain päässyt alkuun. Ehkä sille tulee jossakin kohtaa sijansa. Hengittämistä ja rentoutumista olen toki treenannut, eikä olekaan niin vain simppeliä.

    Ihania päiviä luoksesi♥

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan