Slider

Kukaan meistä ei oo normaali.

11.9.2018
Ensi viikolla koittaa se suuri päivä, kun väittelen. Lopulta se kuitenkin on vain yksi päivä tässä suuressa seikkailussa nimeltä elämä.

Joku kait pohtii miksi siihen meni näin kauan. Pohtikoot. Katsokaas kun tämä on minun elämäni.

Vuodet ovat pitäneet sisällään ylämäkiä ja alamäkiä. Toisinaan olen ollut kuin liian kirkkaana palava lamppu, joka lopulta raksahtaa rikki. Olen välillä vajonnut kuin syvään mutaiseen ja pimeään kuoppaan.

Lopulta minulla todettiin kaksisuuntaisen mielialahäiriön kakkostyyppi. Sellainen hyvänluonteinen. En ole tuhlannut rahojani tai elänyt kovinkaan holtittomasti. Sen sijaan olen uurastanut itseni loppuun. Uudestaan ja uudestaan. Ollut väsynyt ja kiukkuinen samalla. Ollut välillä jossakin kukkuloilla, välillä syvässä masennuksen kaivossa. Ja jotain muitakin häiriöitä, jotka tekevät minusta välillä liian vaativan itseäni kohtaan sekä kovin herkän tähän maailmaan.

Ensin minua nolotti. Jos joku saa tietää. Mutta lopulta totesin: jos joku määrittää minut tämän kautta tai ei tämän vuoksi halua olla tekemisissä kanssani, en minäkään halua olla tekemisissä hänen kanssaan.

Sillä minä olen nyt vahvempi kuin ennen. Myöntänyt itselleni oman heikkouteni. Luvannut itselleni, että se on ihan fine, etten aina jaksa. Opettelen, että en voi haalia tekemisiä liikaa.

Ja jos tästä nyt joku nyt selkäni takana saa juoruttavaa. Tekee hän itsestään naurunalaisen, ei minusta. Stigmat ja tabut joutavat roskakoriin.

Tästä kaikesta huolimatta hoidan työni hyvin ja olen hyvä äiti lapsilleni. Ainakin nyt kun myönnän omat heikkouteni. Ja juuri nyt nautin elämästäni ja olen onnellinen.

Uskon, että maailma olisi paljon parempi paikka jos uskaltaisimme olla heikkoja. Uskaltaisimme hakea apua. Emme yrittäisi pärjätä liian pitkään yksin. Luopuisimme turhista leimoista.

Kuvittelitko olevasi normaali? Parempi kuin joku toinen? Ehei kukaan meistä ei ole normaali. Tai sitten me ollaan kaikki normaaleja.

10 kommenttia:

 1. On aina helpotus, kun asiat selviävät, saavat muodon, nimen, selityksen. Onnea sinulle siitä! Ja onnea väittelyyn! Niin, ja mikä sitten on normaalia? Ja mistä vinkkelistä?

  VastaaPoista
 2. Onnittelut suuren tavoitteen saavuttamisesta! Oletpa uurastanut ahkerasti.
  Onnea myös rohkeudestasi kertoa oman elämäsi haavoista. Kunnioitan Sinua suuresti!Meitä herkkiä on niin paljon... <3

  VastaaPoista
 3. Mainio postaus! Paljon tsemppiä väittelyyn ja mukavaa karonkkaa!

  VastaaPoista
 4. Onnea tulevaan väitökseen! Hieno kirjoitus. Hyvä,että asiat ovat saaneet selityksen.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan