Slider

Tervetuloa kevät ja kesä

20.5.2018Tervetuloa kevät ja kesä! Olen ehdottomasti kesänlapsi (vaikka olenkin syntynyt oikeasti helmikuussa). Rakastan aurinkoa, läpöä ja yöttömiä öitä. Nautin pulahtamisesta järveen tai mereen.

Tuleva kesä menee pitkälti töissä, sillä aloitinhan uuden työn vast' ikään. Mutta kesällä päivät ovat onneksi pitkiä. Viikonloppuisin on aikaa ottaa lomaisia hetkiä lähiseuduilla. Ajattelinkin tähän postaukseen koota elementtiä, joista kesäni koostuu. Vinkiksi vaikkapa lomareissulle mun huudeille. Nämä kuvat ovat kesäisistä hetkistä ja retkiltä Satakunnasta muutaman vuoden ajalta.


Kesän elementtejä SatakunnassaVanha Rauma
1. Kulttuuriperintö

Kesäni kuluu pitkälti kulttuuriperinnön parissa, sillä olenhan museossa töissä. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta museossa voi piipahtaa vaikka Raumalla. Tai sitten muissa kaupungeissa tai kunnissa. Satakunnan museoita ja muita kulttuuriperintökohteita löydät Aikamatka Satakunnassa -verkkosivustolta.

Ja täytyy sitä vähän leuhkia. Vaikkei se satakuntalaisten tapana olekaan. No, minähän olen puoliksi Karjalainen. Satakunnasta löytyy maailmanperintöä eli UNESCOn maailmanperintökohteita! Raumalla on Vanha Rauma ja Rauman Lapissa Sammallahdenmäki. Selkämeren kansallispuisto puolestaan sijatsee Lounais-Suomen rannikolla ulottuen noin 150 kilometrin matkalla kahdeksan varsinaissuomalaisen ja satakuntalaisen kunnan alueelle.
Kallo Porissa2. Meri ja vesistöt

Meri on sielunmaisemani. Rakastan istua meren rannalla, tuntea merituulen kosketuksen, katsella horisonttiin. Niin ikään järvillä ja joilla on  tärkeä paikka sydämessäni. Vesistöjen rannat tarjoavat niin loistavia uimapaikkoja, retkipaikkoja kuin nähtävyyksiäkin. Otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa Yyteri, jossa voi paitsi nauttia laajasta hiekkarannasta, mutta myös retkeillä ainutlaatuisella retkeilyreitillä.

Niin, ja jos olisi vene, saavutettavat kohteet lisääntyisivät potenssiin jotain. Pori Jazz ja Suomi Areena heinäkuussa

3. Tapahtumat

En tiedä kuinka paljon tulevana kesänä minulla on aikaa osallistua mihinkään tapahtumiin. Paitsi tietenkin Pitsiviikolle, joka menee työteon kannalta. Monena vuotena olen pistäytynyt ainakin Pori Jazzissa, Suomi Areenalla, Ulvilan Hansamarkkinoilla, Porisperessä jne. Pienempiä ja suurempia tapahtumia löytyy ympäri maakuntaa. Porissa tänä vuonna olevilla Asuntomessuilla täytyy kyllä ehdottomasti käväistyä.


Yyterin lietteet

4. Luonto

Esimerkiksi Porista löytyy aivan uskomattomia lintumestoja. Tuolta löytyy vinkkejä Porissa retkeilyyn. Eli ei kun kiikarit kaulaan ja torniin. 

Muita kerta toisensa jälkeen minua houkuttelevia luontoretkikohteita ovat Isoneva Pomarkussa sekä Kullaan (nykyisin Ulvilaa) Joutsijärven ympäristö. Ja ehkä jo tänä vuonna saisin lähdettyä retkelle Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistoon (joka tosin osittain sijaitsee Pirkanmaalla). Lisäää vinkkejä Satakuntalaisista luontokohteista löytyy mm. satakunta.fi -sivustolta.


5. Juoksu

Juoksu on minulle jotain jossa parhaimmillaan voi yhdistää nämä kaikki muut elementit. Mieluiten etsiydynkin juoksentelemaan metsään tai vesistöjen rannoille. Useimmiten tulee kirmailtua Kokemäenjoen rannalla tai Porin metsässä.  Taikka sitten etsiskelen uusia maisemia, vaikkapa kyläteiltä. Juoksulenkki on parhaimmillaan suuri seikkailu. Tänä vuonna olen toistaiseksi juossut aivan surkean vähän mutta toivottavasti tämä tulee kesäkuukausina korjattua. Lisäksi mieltäni kutkuttaa osallistuminen Nurmes-Aikonmaan -saaressa järjestettävään Nurmes trailiin syyskuun alussa.


Tällä  postauksella osallistun Blogisisarten postaussarjaan Tervetuloa kevät ja kesä. Eilisen postauksen tarjosi Craft Candidate ja edellispäivänä kirjoitusvuorossa oli Maisan elämää. Postaussarjamme jatkuu. Linkit postaussarjan postauksiin löytyvät Kahden talon väkeä -blogista. Huomenna puolestaan on Katarimarian vuoro.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, kuin minun kirjoittamani. Hyvin on meillä samanlaiset suunnitelmat tulevalle kesälle.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kivoja paikkoja olit valinnut esiteltäväksi. Porilainen luonto on vielä jäänyt vähän vähemmälle tutustumisissani, mutta meri on kyllä tietysti hieno elementti. Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivoista vinkeistä! Me tehdään perheen kanssa extempore viikonloppureissuja, joten nämä saattavat tulla hyvinkin vielä käyttöön! :)
  Iloisia aurinkoisia kesäpäiviä sinne! :)

  VastaaPoista
 4. Kävimme keväällä Tammisaaressa ja sen seurauksena meitä on vähän poltellut päästä kokemaan muitakin puukaupunkeja, kuten Rauma.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan