Slider

Roskaa siellä, roskaa täällä.

24.4.2018Kevät tuli, lumi suli ja paljasti altaa roskaisat maat ja veet. Surullista. Mieleni tekisi huutaa: Luonto ei ole kaatopaikka! Metsä ei ole kaatopaikka! Meri ei ole kaatopaikka!Varhain eräänä aamuna mustarastaan laulaessa pyöräilin kohti bussipysäkkiä. Ylitin joen, joka juuri oli pääsemässä irti jääpeitteestään. Sulava jää paljasti altaan surullisen näyn. Joen pinnalla kohti merta suuntasi suunnaton määrä muoviroskaa. Ja näkymättömissä ties mitä päästöjä.

Eräänä aurinkoisena kevätpäivänä juoksentelin Porin metsän Maastolenkkiä. Nautiskelin puiden läpi siivilöityvästä auringonvalosta, kuuntelin lintujen sulosointuja. Jossakin Katinkurun takamailla törmäsin ikävään näkyyn. Auringonsäteet valaisivat metsään hyljätyn runkopatjan. Lumen alta oli paljastunut myös monenlaista muuta moskaa muoviämpäreistä lähtien.

Surullisia näkymiä. Luontoon dumppaaminen on typerää ja ihan asennekysymys.  Pidetäänhän luonto siistinä.

En toki minäkään ole puhdas pulmunen. En dumppaa tavaroitani luontoon, mutta tiedostan varsin hyvin tuottavani aivan liikaa  jätettä, jonka tuottaminen on saastuttanut ja jonka hävittäminen niin ikään saastuttaa. Siinä minullakin on paljon oppimista, sillä roskan välttämisestä on tehty vaikeaa.

2 kommenttia:

  1. Täällä toinen kiukkuinen. Tänä aamuna kun kaarsin työpaikalleni, näin kuinka tienposkeen oli heitetty kokonainen sohvakalusto. Ei siis ole voinut pudota kuomasta, vaan joku oli päättänyt kalustonsa jättää tuohon ojanpientareelle. Tämän lisäksi on kaamea katsoa lenkkipolulla ojanpientareelle ja etsiä leskenlehtiä, kun pientareet on täynnä roskia. Kun koirienjätökset ovat vähentyneet, niin roskat ovat lisääntyneet. Roskis on roskia varten!
    Mutta, aurinkoista tulevaa vappua roskista huolimatta! :)

    VastaaPoista
  2. Mullakin on nykyään aina pussi mukana lenkille lähtiessä jotta saa keräillä löytyneet roskat luonnosta pois. Miten ihmeessä ihmisten asenteen saisi muuttumaan? Poissa silmistä, poissa mielestä....

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan