Slider

Nautitaan näistä hetkistä!

23.3.2018

"Nautitaan näistä hetkistä!" huudahti kuopus uimahallin aulassa. Joskus tuntuu, että tuon viisivuotiaan päässä on suunnatonta viisautta. Viisautta, jonka toivon hänen kantavan mukanaan aikuisuuteen asti. Hänellä on taito pysähtyä. Hän nauttii hahmottaessan pilvistä muotoja. Löytäessään kauniita keppejä ja kiviä. Hän hämmästelee pieniä luonnon ihmeitä.

Itse olen yrittänyt oppia nauttimaan hetkistä, mutta päänsisäiset demonini ovat tehneet siitä vaikeaa. Olen ylisuorittaja, joka mielummin jättää tekemättä kuin tekee huonosti. Tämän ansiosta olen elänyt jatkuvassa stressissä siitä, että tarttis tehdä sitä ja tätä ja tota. Hössännyt, mutta en saanut aikaiseksi. Olen onnistunut ajoittain muuttamaan jopa hetkiin pysähtymisen suorittamiseksi. Aloitin blogini ajatuksena hetkiin pysähtymisestä valokuvien muodossa. Hetkien tallettaminen valokuviin saa pysähtymään. Mutta miksi on niin vaikeata pysähtyä hetkeen ja nauttia hetkestä ilman jotakin suorittamista. 

Uimassa palasin lapseni sanoihin - nautitaan näistä hetkistä. Havahduin siihen kuinka vaikeata oli olla tekemättä mitään muuta kuin katsoa lasta, joka vasta opettelee uimaan. Seisoa vesiliukumäen juurella odotellen, kuinka hän laskee about viidennentoista kerran. Mieli halusi huhkimaan altaaseen päästä päähän. 

Nämä hetket ovat katoavia. Isoveli ei enää tarvinnut äidin seuraa. Hän paineli ympäri uimahallia kavereidensa kanssa. Autossa pysähdyin kuuntelemaan heidän juttujaan. Mukavia tyyppejä. Jopa kuskausreissut ovat siis pysähtymisen arvoisia.

Aurinkoa viikonloppuusi! Nautitaan näistä hetkistä!

2 kommenttia:

  1. Ihana ajatus, tuon kun aina muistaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ainakin itselleni se on välillä vaikeaa. Aina hosumassa johonkin suuntaan :D

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan