Slider

Herneenversot kasvamaan!

15.3.2018Aurinkoisena maaliskuun aamuna sitä tuntee heräävänsä kevääseen, vaikka ulkona kipristelee kymmenen asteen pakkanen. Mieli alkaa tehdä vihreää. Hetken saamme vielä odottaa keväisen vehreyden puskemista tuon lumihangen alta, mutta onneksi satokauden voi aloittaa jo helposti! Herneenversoja on kiva kasvattaa vaikka lasten kanssa. 


 • Laitetaan herneet likoamaan yön yli. Ihan niitä samoja kuivattuja herneitä joista hernekeittokin tehdään. 
 • Laitetaan multaa astioihin(purkkeihin, lautasille tms.). 
 • Herneet laitetaan mullan päälle makoilemaan. Kastellaan. Pistetään lautanen tai sanomalehti päälle, jotta eivät vielä tässä vaiheessa saa valoa tai kuivu.  
 • Kun herneet alkavat versota, otetaan lautanen, lehti tms. pois ja annetaan versojen lähteä kasvamaan.
 • Ihastellaan versojen vehreyttä. Kummastellaan herneiden elinvoimaisuutta. Miten jostain kuivatusta voi kasvaa jotain noin energistä ja kaunista!
 • Kun versot ovat kasvaneet mukavan mittaisiksi, popsi!


Tämän ohjeen kuvineen olin julkaissut jo viisi vuotta sitten silloisessa blogissani. Kevään kunniaksi päätin kaivaa sen esiin. Ihan muistutukseksi myös itselleni. Illalla yritän laittaa herneet likoamaan.
3 kommenttia:

 1. Tämä on juuri nyt sellaista kevätkaihon aikaa, että ainakin itse kaipaan kaikkea vehreyttä ja värejä... pesäseen viherkasveja, tulppaaneja, helmililjoja saati yrttejä!

  Suloisia kevätaskelia♥

  VastaaPoista
 2. Juuri yksi päivä kaupassa katselin hernepusseja ja ajattelin, että pitäisi varmaan kylvää. Jäi kuitenkin vielä kauppaan, mutta ehkäpä viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos muistutuksesta!
  En olekaan aikoihin laittanut versoja kasvamaan.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan