Slider

Minimalismipeli

4.1.2018


Marraskuussa pelasin minimalismipeliä. Marraskuun 30 päivän minimalismipeli -haasteen nappasin minimalismi.net -blogista. Kiitokset siis kuuluvat tuolle blogille. Haasteessa kuukauden jokaisena päivänä luovutaan päivämäärää vastaavasta tavaramäärästä. Eli ensimmäisenä päivänä yhdestä, toisena kahdesta, kolmantena kolmesta ja niin pois päin. Kokemus oli positiivinen ja koti siistiytyi kivasti. Nyt tammikuussa päätin pelata minimalismipeliä uudelleen. Lähde ihmeessä mukaan pelaamaan!

Mulla on ollut jo pitkään raivausprosessi käynnissä. Tai siis ikuisesti kesken. Se vaan aina jumittaa johonkin kohtaan. Olen luonteeltani totaalinen hamsteri. Mulle on tosi vaikeata luopua tavaroista. Nyt olen siinä pisteessä, että pystyn myöntämään sen. Jokin minussa hokee, että ehkä tuotakin vielä joskus tarvitsen. Lisäksi koen hirveitä omantunnon tuskia jos heitän jotain roskiin. Uskottelen itselleni vielä tuunaavani jostakin rämästä jotakin. Kuitenkaan en ole mikään tuunailija. Tavarat vain jäävät vuosikausiksi lojumaan laatikoihin, joiden päädyssä on teippi "sekalaista". Säästämis- ja keräilyvimmaan kun yhdistää sen, että olen luonteeltani varsin boheemi huithapeli, jolle siivous ei ole mikään lempiharrastus, on sekasotku taattu.

Samalla nautin kuitenkin yksinkertaisesta. Huomaan kaipaavani harmoniaa ja järjestystä. Tämä tunne on vahvistunut vuosi vuodelta. Sekasotku tuntuu ahdistavalta. Tuskahiki nousee pintaan, kun sotkuisista kaapeista ei löydy sitä, mitä etsin. En muista mitä missäkin on. Mihin olen mitäkin laittanut. Kiireessä tuntuu löytyvän vain kaikkea, mitä en ole tarvinnut ikuisuuteen. Ja yht' äkkiä koko kaapin sisältö on lattialla. Sitä ei kiireessä ehdi tietenkään siivota. Kasa odottaa kotiin tuloa. Ja kun väsyneenä raahautuu kotiin, on vastassa kaaos. Ei piristä ei.

Marraskuun minimalismipeli onnistui helposti. Kiikutin tavaraa kierrätykseen, osa meni ihan roskiin, lahjoitin tavaroita Facessa ja myinkin. Listalta löytyi kaikenmoista aina henkareista rikkinäisiin sukkiin, vaatteisiin, kirjoihin ja niin poispäin. Joulukuun puolella lähti vielä yksi nojatuoli. Myydyistä tavaroista on kerääntynyt kolikoita ja jopa seteleitä matkakassan pohjalle. Saas nähdä kuinka tammikuussa käy.

Matkalla kohti harmonisempaa elämää. Ehkä.


6 kommenttia:

 1. Minä olen pelannut minimalismi peliä viimeksi jokunen vuosi sitten. Tuntuu, että voisi olla taas pelin aika. Minä olen juuri samanlainen siivouksen ja tavaroiden keräilyn suhteen kuin sinäkin!
  Tsemppiä meille siistimpään ja selkeämpään vuoteen 2018!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa hyvältä! Mulla on eteisessä neljä kassillista lastenvaatteita. Jospa yrittäisi käydä myös omien vaatevarastojen kimppuun...
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hyvää uutta vuotta sinullekin! Tuo lastenvaatteiden läpikäyminen on meillä ainakin jatkuva show. Tuntuu, että aina on jokin nyssykkä menossa kiertoon taikka sitten lumppuihin. Meidän pojat ovat meinaan aikamoisia housun- ja sukankuluttajia :D

   Poista
 3. Kiva vinkki ylimääräisen perkuuseen! Ainakin minulle turhan roinan siivoaminen pesäsestä luo harmoniaa. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän huomaan kaipaavani pelkistettyä ja selkeää kotia. Olen ottanut tavaksi perkata jonkin kerran vuodessa ylijäämäkamat ja -vaatteet kierrätykseen. Lasten ollessa pieniä olin aikas tehokas kirpparilla myyjä, sillä hyväkuntoisten, laadukkaiden lastenvaatteiden menekki oli taattua. Nykyään olen tosi tarkka ylipäätään siitä, mitä kotiin tahi vaatetta hankitaan, mieluummin harvoin pitkäkestoista ja laadukasta. Aivan puistattaa, miten paljon kaikenmaailman tilpehööriä marketit onkaan pullollaan, en tykkää.

  Raikasta, harmonista tammikuuta!

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan