Slider

Jazz-hölkkä.

18.7.2017


Tänä vuonna meikäläiseltä jäivät jazzailut väliin, mutta tulipahan edes Jazz-hölkkä juostua. Porin kuntoilijoiden järjestämä Jazz-hölkkä oli  jo 34. laatuaan. Mittaa reitillä oli 7,7 kilometriä.  Minulle kerta oli ensimmäinen. Tällä kertaa minut ja miehen sai maaliviivalle innostettua yhdeksänvuotias poikamme. Äidin ja isän Paavo Nurmi Marathon -mitalleja katsellessaan poika alkoi haaveilla juoksutapahtumista ja mitaleista. Heh. Heitin, että sellainen Jazz-hölkkä olisi tuossa parin viikon päästä. Että jos haluat voidaan mennä? Yllätyksekseni poika halusi. Moneen kertaan kysyimme, että oletko nyt aivan varma. Joo! Joo! No, pakko se sitten oli startata.


Juoksin koko matkan poikani seurana. Ennen juoksua hän meinasi, että kyllä se 7,7 kilometriä tuntiin. menee. Täytyy tunnustaa, että olin vähän skeptinen. Poikamme ei suinkaan harrasta juoksua. Jalkapallossa hän on tottunut enemmänkin spurttailemaan. Ajattelin, että vaikeinta hänelle on juosta jo alkuun sellaista tahtia, että jaksaminen riittää maaliin asti. Sehän se on vaikeinta itsellekkin aina. Katselin vauhtia, aikaa ja matkaa kellosta. Vahdin, ettei vauhti mennyt liian kovasti ja kyselin pojalta ehkä liiankin monta kertaa, että jaksaako hän.

Reitti kulki tutuissa maisemissa. Kirjurista sillan yli kaupungin kaduille. Seuraavaa siltaa joen yli, jokirannan poluille, takaisin Kirjuriin ja maaliin. Matkalle riitti siis niin asfalttia kuin kinttupolkuakin. Oikein kiva reitti mielestäni. 

Pääsimme maaliin ajassa 49.18. Aika yllätti minut ja oli poikakin ylpeä itsestään. Toki saattaa olla, että aika olisi ollut parempi jos äiti ei olisi himmaillut. Vaikka jalat kuulemma olivat väsyneet, riitti illalla kuitenkin energiaa trampoliinissa hyppimiseen.

Mutta on se kumma tämä juoksuinnostus. Muutama vuosi sitten en pitänyt juoksemisesta. En uskonut koskaan pystyväni juoksemaan 10 kilometriä. Tai viitsiväni. Puolimaratonia en koskaan edes ajatellut. En ikinä olisi uskonut laittavani rintaani ainuttakaan numerolappua. Nyt huomaan odottavani seuraavaa lenkkiä ja selailevani juoksutapahtumien sivuja. 

1 kommentti:

  1. Onpas teillä melkoiset juoksugeenit kun äidin hienoa puolimaradebyyttiä seuraa noin komea juniorin lappujuoksudebyytti! :) Oli kyllä kiva tapahtuma ja reitti, vihdoin ja viimein pääsin ekaa kertaa sen itsekin juoksemaan kun monena vuotena olen vain ollut katsomassa starttia ja maaliintuloa leikkipuistoilun ohessa.

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan