Slider

Yyterin lietteet.

13.6.2017


Olen kirjoittanut ja julkaissut tämän tekstin jo aiemmin vanhassa blogissani. Koska tykkään vinkkailla kotiseutuni kivoista retkikohteista, ajattelin julkaista tämän täälläkin. Jos siis kaipaat retkikohdetta Porissa, on tämä ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen.
Olet melko varmasti kuulluut Yyteristä, eikö? Veikkaan, että Yyteristä mieleesi tulevat ensimmäisenä mieleesi hiekkaranta ja dyynit. Mutta Yyterinniemi on paljon muutakin. Dyynialueen eteläpuolelta löytyy Yyterin lietteiksi kutsuttu alue, jolle pääsee hyväkuntoista retkeilyreitistöä pitkin. Lisätietoa Yyterinniemen retkeilyreitistä ja Yyterin lietteistä löytyy esimerkiksi Porin kaupungin sivuilta tai Visit Yyteri -sivustolta. Porin kaupungin sivuilta löytyy myös kartta, jossa retkeilyreitit näkyvät.

Retkeilyreitille pääsee esimerkiksi Yyterin sannoilta, sieltä beachiltä. Matkaa kertyy 3-5 kilometriä lähtöpaikasta riippuen. Reitille pääsee myös esimerkiksi Langouran luontolavan parkkipaikalta, joka sijaitsee 8 tieltä kääntyvän Huhtalanraitin päässä. Sieltä matkaa lietteille kertyy parisen kilometriä. Viime toukokuisella retkellämme, jolta nämä kuvat ovat lähdimme liikkeelle juurikin sieltä. Reitti kulki ensin pitkin hiekkatietä, jonka varrella lämpöisenä päivänä lenteli paljon perhosia. Tämän jälkeen reitti kulki pitkospuita halki metsän, päätyen lietteille.


Ensin pysähdyimme matalahkossa luontotornissa, jonka nimi oli ytimekkäästi Lietteet. Tornista avautui näkymä lietteille ja merelle. Kuvassa maisema näyttää lattealta, mutta oikeasti se oli hätkähdyttävämpi. Sellainen maisema, jota ei ihan joka päivä näe. Lintujakin oli paljon. Jatkoimme vielä Sannannokan tornille, jonne johti tosi leveät pitkospuut. Nuo jotka näkyvät ensimmäisessä kuvassa. Sannannokan tornissa söimme retkieväämme, ihailimme maisemia ja luonnon äänimaisemaa.

Reitti ei vaadi eräjormataitoja. Ainakin viime vuonna reitti oli hyvässä kunnossa, peruslenkkareilla pääsi kulkemaan mainiosti ja lastenkin oli helppo kulkea.2 kommenttia:

  1. Minulla on suunnitteilla päiväretki Yyteriin, joten tämä oli ihan loistava vinkki, kiitos :)

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan