Slider

Kaasmarkun Keskinen mylly ja luontopolku.

9.6.2017


Yksi viime kesän satakuntalaisista retkikohteistamme oli Ulvilassa Kaasmarkun luontopolku. 1,8 kilometriä pitkä luontopolku lähtee Keskiseltä myllyltä (osoite Myllärinkuja, ks. tarkemmat sijaintitiedot esim. Koe Satakunta -sivustolta). Myllärinkujalle käännytään Leineperintieltä vanhan VPK:n rakennuksen vierestä. Myllyltä pääsee myös pidemmälle reitille, joka johtaa Nakkilaan Salomonkalliolle saakka. Sitäkin voisi joskus kokeilla.

Näistä viime vuonna otetuista kuvista on jo yli vuosi. Eivät taida vielä vuohenputket kukkia tuollaisena kukkamerenä? Luontopolun varrella voi luonnon ohella aistia paitsi luonnon, mutta myös palasia historiaa. Myllyn ja maaseutuhistorian ohella polun varrelta löytyvät verkatehtaan rauniot, jotka kertovat alueen teollisesta historiasta. Niitä emme juurikaan tosin nähneet, koska käännyimme kesken pois reitiltä, mutta opastaulun mukaan polun varrelta sellainen piste olisi löytynyt.
P.S. Luontopolun alku on varsin vaikeakulkuista ja vaatii jonkin verran ketteryyttä, joten huonojalkaisia tai huonokenkäisiä.4 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita kesäisiä kuvia! Vanhat talot ovat minusta aina tosi kuvaksellisia. Ihanaa alkavaa kesää ja viikon loppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Siellä oli kaunista! Täytyisi päästä käymään uudestaan.

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan